Vind een nieuwe balans in je leven en geniet van het ouderschap

Krijg meer vertrouwen in jezelf als ouder
Gun jezelf gelukkig ouderschap!

Is de roze wolk toch niet zo roze als je dacht? Heb je moeite om een goede balans te vinden in je nieuwe leven?

De oplossing is meestal heel dichtbij, je hebt alleen wat hulp nodig om die te vinden. Iemand die je helpt te vertrouwen op je eigen oordeel als ouder, want niemand kent jouw gezin beter dan jij. Iemand die je laat ontdekken waar je goed in bent en hoe je dat kunt versterken. Zodat je weer ruimte hebt om te genieten. Zodat jij een gelukkige vernieuwde jou kunt zijn.

Samen vinden we de oplossing, écht!

Als e-coach sta ik voor je klaar om samen met jou de oplossing te vinden die het beste past bij jou en jouw gezin. Want niemand is hetzelfde, dus geen oplossing is gelijk. We kunnen bijvoorbeeld starten met een videogesprek om elkaar te leren kennen. Daarna schrijf je mij wat je kwijt wilt op een moment dat jou het beste schikt. Je zult merken dat dat al heilzaam werkt. Je ontvangt vervolgens een bericht van mij terug met aanmoedigingen en handvatten die je helpen om dichterbij jouw doel te komen.

Dus voorkom dat het echt uit de hand loopt en neem het heft in eigen handen. Met mij als jouw e-coach heb je een laagdrempelige en flexibele coach die jou helpt om het beste van jezelf te vinden en een tevreden ouder te zijn.

Voordelen van e-mailcoaching

Een bericht kun je schrijven waar en wanneer jij dat wilt

Dat kan overdag zijn, maar ook midden in de nacht. Thuis, op je werk, in de trein, overal waar je een bericht kunt typen. Het fijne is ook dat je met je verhaal niet hoeft te wachten tot een volgende afspraak. Je kunt direct na een gebeurtenis of moment van reflectie een e-mail sturen.

Je kunt alles makkelijk teruglezen

Omdat de online coaching met geschreven berichten gebeurt, kun je heel eenvoudig alles wat aan bod gekomen is terugvinden. Lezen en herlezen helpt je om sneller inzicht te krijgen en stappen te maken.

Het kost relatief weinig tijd

In de eerste plaats scheelt het natuurlijk reistijd. Maar onderzoek heeft ook aangetoond dat geschreven communicatie vaak meer to-the-point is dan gesproken communicatie. Een online coachingtraject via e-mail is daardoor een stuk efficiënter dan face-to-face coaching.

Je hebt veel controle over het proces

Je bepaalt zelf hoe vaak je een e-mail stuurt en hoe lang je je bericht maakt. Bovendien kun je je bericht herlezen en corrigeren voor je het verstuurt. En dat doe je op een plek die je zelf prettig vindt, in je eigen vertrouwde omgeving. 

Er is een hoge mate van verbintenis en betrokkenheid

Bij e-mailcoaching liggen de contactmomenten dichter op elkaar. Daar komt bij dat ik als e-mailcoach in principe altijd beschikbaar ben. Hierdoor ontstaat een hoge mate van betrokkenheid en verbintenis. Uit onderzoek blijkt dat de verbintenis tussen coach en coachee de sleutel is tot het succes van een coachtraject.

Voel je je moe?

Ben je snel geïrriteerd?

Val je soms onbedoeld uit tegen iemand?

Heb je het gevoel dat het nooit goed genoeg is?

Vergeet je vaker dingen?

Heb je moeite met slapen?

Kom je steeds niet toe aan iets dat je graag wilt doen?

Lukt het niet om meer tijd en energie te vinden?

Tekenen van overbelasting

Het zijn allemaal signalen van overbelasting. Kinderen hebben is prachtig, maar ook zwaar en veeleisend. Zeker in combinatie met werk of een druk sociaal leven. Overbelasting kan een zware wissel trekken op jezelf, op je relatie of op je gezin. Langdurige overbelasting kan zelfs leiden tot burn-out, tot een scheiding of tot een depressie.

Snel verbetering met e-mailcoaching

Als je op tijd aan de bel trekt, kun je voorkomen dat het zover komt. E-mailcoaching is een flexibele en laagdrempelige vorm van coaching die snel resultaat geeft. Je zult merken dat je je na de eerste sessie al beter voelt. Na een klein aantal sessies sta je krachtiger, zelfverzekerder en rustiger in het leven.

Wat kun je verwachten van e-mailcoaching?

  • Al snel zul je merken dat je je zelfverzekerder voelt. Elke keer maak je stapjes vooruit, kleine doelbewuste stapjes, waardoor je vanaf het begin een positieve flow ervaart.
  • Om te beginnen stuur ik je ter kennismaking enkele vragen toe over jou en jouw coachvraag. Daarna leggen we onze coachingsafspraken vast en kunnen we echt aan de slag.
  • Wanneer je daar behoefte aan hebt, kunnen we werken met een mix van e-mailcoaching en videobellen. Soms is het fijn om een videogesprek te hebben aan het begin van het coachtraject.
  • Je schrijft mij berichten aan de hand van vragen die ik je stel. Door ‘van je af te schrijven’ voel je je al meteen beter.
  • De berichten die je mij stuurt lees ik zorgvuldig door. Ik maak een analyse van je woorden en ik kies heel bewust waarop ik reageer en hoe ik dat doe.
  • Elk bericht dat je van mij krijgt is optimistisch en oplossingsgericht. Ik moedig je aan, ik focus op wat goed gaat en help jou in de richting van oplossingen te denken.
  • We werken vanaf het begin toe naar het moment dat je mijn coaching niet meer nodig hebt.

Je leert anders kijken, je denkt in oplossingen, je durft tevreden te zijn.

E-mailcoaching per sessie

E-mailcoaching start met een vrijblijvende kennismaking. Vervolgens leggen we afspraken vast en begint je eerste coachingsessie. Bij oplossingsgericht coachen houden we het kort. Onze samenwerking eindigt wanneer jij erop durft te vertrouwen de rest van je reis zonder mij af te kunnen leggen. Het tarief per sessie (coachingse-mail + jouw antwoord + mijn reactie) is €30,-.

€30

Videogesprek per sessie

Wanneer we merken dat er behoefte is om elkaar te spreken, kunnen we een videogesprek inplannen. We kunnen ook je coachtraject starten met een videogesprek.  Het tarief voor een videogesprek is €75,-, een gesprek duurt maximaal een uur.

€75

Ik werk volgens de Internationele Ethische Code voor coaches. Lees meer over deze code…

NOBCO heeft een klachtencommissie waar je onverhoopte klachten kunt melden. Meer informatie…

In sommige gevallen is het mogelijk vergoeding te krijgen van de kosten van coaching. Lees verder…

Kies voor gelukkig ouderschap!
Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

6 + 4 =