Opvoedcoach

Creëer weer rust en gezelligheid in huis!

Laagdrempelige, begripvolle en effectieve opvoedcoaching.

Met Opvoedcoaching krijg je meer inzicht, bruikbare handvatten en weer grip

Opvoedcoach


Wellicht lees je dit omdat je er al een poosje over denkt om hulp te zoeken of al een tijdje op zoek bent. Hulp van een opvoedcoach omdat je …

  • je zorgen maakt over je kind, of
  • het gevoel hebt dat je van alles fout doet, of
  • je geen raad meer weet met het gedrag van je kind, of
  • het niet lukt om weer verbinding te krijgen met je kind

En nu ben je op het punt dat je er iets aan wilt doen. Ik kan je helpen en doe dat vanuit betrokkenheid en warmte en interesse in jouw verhaal. En omdat gelukkige ouders de basis zijn voor gelukkige kinderen.

DTTZ Opvoedcoach

JE KRIJGT HANDVATTEN EN OPVOEDTIPS

Kinderen die de hele tijd ruzie hebben in huis, peuters en kleuters met driftbuien, pubers die niet meer met je willen praten, of kinderen die vaak iets niet durven, het zijn voorbeelden van gedrag waarvoor ouders mij geregeld benaderen.

Als ouder of verzorger ben je de belangrijkste hulpbron voor je kind. Dus is het niet zo gek dat je het graag ‘goed’ wilt doen en je soms ten einde raad bent als het maar niet lukt om adequaat te reageren op het gedrag van je kind, of het nou een peuter of een puber is.

Daarom help ik heel graag jou of jullie in je rol als ouder. Zodat je weer grip krijgt op de situatie en het thuis weer gezellig is.

Opvoedcoach

Opvoedcoach in Amsterdam en Online

Oudercoaching Special 'Heldere Regels, Rust in Huis'

‘Schiet nou eens op, we komen te laat!’
‘Vuile sokken horen ín de wasmand!’
‘Laat je zusje met rust!’
‘Eet eens een beetje door!’
‘Stop met ruzie maken in huis!’
‘Leg nu die telefoon weg!’

En zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden die ik van ouders hoor tijdens sessies. Ouders die vanalles proberen om hun kinderen te laten luisteren, zonder dat het echt lukt. Soms een tijdje, maar na een poosje gaat het toch weer mis en slaat de stress, de boosheid en de ruzie weer toe. Je kinderen zoeken aan alle kanten de grenzen op en luisteren ‘Ho maar’.
Veel van deze problemen zijn op te lossen met duidelijke, logische regels in huis waar iedereen zich ook consistent aan houdt. Dat klinkt makkelijk en dat is het eigenlijk ook, alleen moet je het wel eerst voor elkaar krijgen.

Creëer weer grip en gezelligheid in huis!

En daar help ik je bij. In een extra lange oudersessie van anderhalf uur denk ik met jullie mee over hoe jullie als ouders in jullie gezin met jullie huishouden tot regels kunnen komen die iedereen begrijpt en waar iedereen zich aan houdt. Welke regels werken wel, welke niet, hoe wordt mijn kind zelfstandiger en hoe krijg jij meer rust. Daarmee gaan we aan de slag. Zodat jullie en jullie kind(eren) weer grip krijgen en het thuis weer gezellig is.

Kosten: €145,- incl. korte hand-out en telefonische follow-up na een maand  

Integratieve Kindercoach-counselor en Jongerencoach-counselor

Naast ouders begeleid ik ook kinderen en jongeren als integratieve kindercoach-counselor en jongerencoach-counselor.

Bij mij staat het kind centraal, niet de methode. Ieder mens is uniek, dus kinderen en jongeren die, door welke oorzaak dan ook, niet lekker in hun vel zitten verdienen maatwerk en geen standaard protocol.

Vanuit het motto ‘Een kind weet het, kan het en doet het!’ begeleid ik kinderen en jongeren bij hun zoektocht naar wat voor naar gevoel er van binnen zit, wat het is dat ze belemmert of zo boos maakt en welke oplossingen ze daar zelf voor kunnen vinden. Zo groeit hun zelfvertrouwen en hun trots en voelen ze zich weer blij en gelukkig.

“Ik ben opvoedcoach én ervaringsdeskundige. Door tegenslag en ellende heb ik geleerd om moeilijke omstandigheden het hoofd te bieden én te aanvaarden. Het heeft mij nog meer veerkracht gegeven, waardoor ik ondanks alles tevreden en gelukkig kan zijn.”

Over mij

Toen ik in 2013 moeder werd, ontstond het idee om ouders te gaan coachen. Ik ontdekte dat er van alles is geregeld rondom zwangerschap, borstvoeding en opvoeding. Maar als je als vader of moeder overwerkt raakt door de drukte van alledag, en je telkens gefrustreerder wordt omdat je maar achter de feiten aan blijft lopen, is er geen loket om bij aan te kloppen.

Sterker nog, het is misschien nog wel een beetje taboe om ervoor uit te komen dat je het niet redt om al die ballen in de lucht te houden. Of dat je steeds twijfelt of je het wel goed doet. En dat wil ik doorbreken, want het ouderschap is te waardevol om onder gebukt te gaan.

Mijn leven als moeder, mijn achtergrond als psycholoog, mijn werkervaring, en mijn opleiding tot integratieve kinder- en jongerencounselor en relatiecoach maken mij een open, begripvolle, pragmatische opvoedcoach.

Opvoedcoach in Amsterdam en Online

Wacht niet langer en meld je aan voor een vrijblijvend startgesprek.

Oudercoaching Special, vink aan indien gewenst

14 + 2 =