drs. Mirjam Bernadina-Lonnee

Coach voor ouders

Vind je eigen kracht en creëer daarmee een gelukkig gezinsleven!

Ik ben Mirjam. Ik ben coach geworden, omdat ik veel ouders zie worstelen met hun drukke leven en hun zorgen. Het is zo jammer dat ouders daaronder gebukt gaan, en hun gezin, hun werk, hun sociale leven en hun idealen eronder lijden. Omdat ik weet dat het ook anders kan, help ik ouders hun eigen weg te vinden in de waan(zin) van de dag. Zodat ze zich ondanks alles gelukkig voelen en kunnen genieten van het leven.

Mijn aanpak

Ik werk met ouders vanuit de oplossingsgerichte benadering, omdat ik ervan overtuigd ben dat de oplossing meestal vlak onder de oppervlakte ligt. Voor het grijpen als het ware, maar soms zie je dat niet, omdat de waan van de dag je blik vertroebelt. Of omdat het weleens moeilijk kiezen is tussen alles wat het leven te bieden heeft.

Met oudercoaching ben je zo snel mogelijk op weg, met zo min mogelijk sessies. Want je hebt het tenslotte al druk genoeg. Dat is ook het mooie van oplossingsgerichte coaching. We focussen op wat jij echt belangrijk vindt, wat jij graag wilt bereiken en ik help je om de stapjes in die richting te zien op basis van jouw eigen kracht.

Oplossingsgerichte oudercoaching geeft jou optimale flexibiliteit tijdens het coachingstraject en je zult merken dat het enorm bijdraagt aan je groeiproces.

Mijn verhaal

Ik ben in 1999 afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog. Vrij snel daarna rolde ik in het vak van procesverbetering en kwaliteitsmanagement. Daarin legde ik altijd de nadruk op het bereiken van een optimale balans tussen efficiëntie en het voldoen aan kwaliteitseisen. Mijn stokpaardje was het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk maken van complexe kwaliteitssystemen en theoretische modellen, zodat je er op een praktische manier mee kunt werken.

Dat pragmatisme heb ik altijd in me gehad en gebruik ik nu ook als coach. Nog steeds vind ik het mooi om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven. Er zijn legio methoden en modellen in coaching die allemaal hun waarde hebben, maar pas echt toegevoegde waarde als je ze kunt vertalen naar de werkelijkheid van je coachee.

In 2013 werd ik moeder. Voor mij was het cliché meer dan waar, het is by far het allermooiste dat me ooit is overkomen. Naast alle mooie dingen, heb ik ook ellende meegemaakt. Soms was dat het gevolg van mijn eigen keuze, maar soms ook niet. Wel heb ik er in alle gevallen van geleerd dat veerkracht een eigenschap is die je aanleert en die je verder kunt ontwikkelen. En dat gelukkig zijn niet voortkomt uit je omstandigheden, maar uit hoe je met die omstandigheden omgaat.

Door alle levenservaring is mijn behoefte om andere ouders te coachen alleen maar gegroeid. Ik heb veel ouders zien worstelen met hun drukke leven en hun zorgen. Met mijn coaching help ik hen beter om te gaan met hun omstandigheden, zodat ze zich met meer zelfvertrouwen en tevredenheid gelukkig kunnen voelen.

Nu ook Integratieve Kindercoaching

In september 2021 ben ik gestart met de opleiding tot Integratief Kindercoach/counselor aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Daarmee breid ik mijn coachingsactiviteiten uit van het coachen van ouders naar het coachen van kinderen en ouders.

Ik heb gekozen voor de opleiding aan De Nederlandse Academie, omdat ik het uitgangspunt dat het kind en niet de methode centraal staat van harte onderschrijf. Ieder kind is uniek, dus kinderen die, door welke oorzaak dan ook, niet lekker in hun vel zitten verdienen maatwerk en geen standaard protocol.

Al meteen vanaf het begin van de opleiding start je met coachen, want een vak leer je door het echt te doen. In het eerste studiejaar coach ik kinderen onder supervisie van de Academie voor een zeer voordelig tarief.

In februari 2020 werkte ik mee aan aflevering 2 van NOBCO Coach Radio. Beluister het interview met mij door Arvid Buit vanaf minuut 41:50.

Mijn basis als coach

Wacht niet langer en meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking.

11 + 12 =