drs. Mirjam Bernadina-Lonnee

Coach voor ouders

Vind je eigen kracht en creëer daarmee een gelukkig gezinsleven!

Ik ben Mirjam. Ik draag graag mijn steentje bij aan een gelukkige wereld en naar mijn idee begint een gelukkige wereld bij gelukkige kinderen. En gelukkige kinderen hebben ouders nodig die zich gelukkig voelen, die durven vertrouwen op hun opvoedskills, en die een harmonieus en effectief contact met hun kind ervaren.

Ouders die tevreden zijn met hun gezinsleven en vanuit die basis zichzelf en hun kind(eren) helpen bij hun verdere ontwikkeling. Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig je omstandigheden kunnen zijn en hoe fijn het dan is als iemand je helpt om je, ondanks dat, zeker en gelukkig te voelen. Daarom coach ik ouders, want ouders zijn ook gewoon mensen die zich blij en gelukkig willen voelen.

Mijn aanpak

Ik werk met ouders vanuit een integratieve en oplossingsgerichte benadering, omdat ik ervan overtuigd ben dat de oplossing ergens in jou, meestal vlak onder de oppervlakte ligt. Voor het grijpen als het ware, maar soms zie je dat niet, omdat de waan van de dag je blik vertroebelt. Of omdat je zo wanhopig wordt van die boze buien van je kind, of verdrietig door de angst of onzekerheid van je kind, dat het jou gewoon even niet lukt om je rustige verstandige jezelf te zijn.

Met kortdurende oudercoaching help ik jou of jullie zo snel mogelijk weer op weg. Want je loopt waarschijnlijk al een hele tijd rond met deze moeilijke situatie. En je hebt het vast ook druk genoeg. Daarom focussen we op datgene waar jij nu het meest last van hebt en wat jij graag als eerste zou willen oplossen. Ik luister naar je, stel vragen en geef je handvatten voor jullie specifieke situatie, want jij bent uniek en je kind is dat ook.

Twijfel je nog? Een startgesprek van 30 minuten kost niks en is geheel vrijblijvend.

Ook Integratieve Kindercoaching

In september 2021 ben ik gestart met de opleiding tot Integratief Kindercoach/counselor aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Daarmee breid ik mijn praktijk uit van het coachen van ouders naar het begeleiden van kinderen en ouders.

Ik heb gekozen voor de opleiding aan De Nederlandse Academie, omdat ik het uitgangspunt dat het kind en niet de methode centraal staat van harte onderschrijf. Ieder kind is uniek, dus kinderen die, door welke oorzaak dan ook, niet lekker in hun vel zitten verdienen maatwerk en geen standaard protocol.

Vanuit het motto ‘Een kind weet het, kan het en doet het!’ begeleid ik kinderen bij hun zoektocht naar wat voor naar gevoel er van binnen zit en welke oplossingen ze daar zelf voor kunnen vinden. Zo groeit hun zelfvertrouwen en hun trots en voelen ze zich weer blij en gelukkig.

Mijn verhaal

Ik ben in 1999 afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog. Vrij snel daarna rolde ik in het vak van procesverbetering en kwaliteitsmanagement. Daarin legde ik altijd de nadruk op het bereiken van een optimale balans tussen efficiëntie en het voldoen aan kwaliteitseisen. Mijn stokpaardje was het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk maken van complexe kwaliteitssystemen en theoretische modellen, zodat je er op een praktische manier mee kunt werken.

Dat pragmatisme heb ik altijd in me gehad en gebruik ik nu ook als coach. Nog steeds vind ik het mooi om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven. Er zijn legio methoden en modellen in coaching die allemaal hun waarde hebben, maar pas echt toegevoegde waarde als je ze kunt vertalen naar de werkelijkheid van je cliënt.

In 2013 werd ik moeder. Voor mij was het cliché meer dan waar, het is by far het allermooiste dat me ooit is overkomen. Naast alle mooie dingen, heb ik ook ellende meegemaakt. Soms was dat het gevolg van mijn eigen keuze, maar soms ook niet. Wel heb ik er in alle gevallen van geleerd dat veerkracht een eigenschap is die je aanleert en die je verder kunt ontwikkelen. En dat gelukkig zijn niet voortkomt uit je omstandigheden, maar uit hoe je met die omstandigheden omgaat.

Door alle levenservaring is mijn behoefte om ouders en kinderen te coachen alleen maar gegroeid. In 2019 begon ik mijn praktijk als coach – counselor en sindsdien volg ik opleidingen en cursussen om mijzelf steeds verder te bekwamen in dit ambacht. Ik heb veel ouders zien worstelen met opvoedvraagstukken, met hun drukke leven of hun zorgen. Met kortdurende coaching help ik hen met andere ogen naar de situatie te kijken, en ik geef ze waardevolle tips, zodat ze zich met meer zelfvertrouwen en tevredenheid blij en gelukkig kunnen voelen.

Mijn basis als coach

Wacht niet langer en meld je aan voor een vrijblijvend startgesprek.

2 + 9 =