Hulp bij Opvoeding en Relaties

drs. Mirjam Bernadina-Lonnee

Oudercoach | Opvoedcoach | Relatiecoach

Leer jezelf, je kind(eren) en je partner beter te begrijpen, krijg weer grip
en creëer daarmee een gelukkig gezinsleven!

Ik ben Mirjam en ik bied ouders hulp bij opvoeding, bij overbelasting en bij relatieproblemen. Ik draag graag mijn steentje bij aan een gelukkige wereld en een gelukkige wereld begint bij gelukkige kinderen. En gelukkige kinderen hebben ouders nodig die zich gelukkig voelen, die durven vertrouwen op hun opvoedskills, en die een warme en harmonieuze verbinding hebben met hun kind en met elkaar.

Ouders die tevreden zijn met hun gezinsleven en vanuit die basis zichzelf en hun kind(eren) helpen bij hun ontwikkeling. Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig je omstandigheden kunnen zijn en hoe fijn het dan is als iemand je helpt om je zeker en gelukkig te voelen. Daarom ben ik allround oudercoach, want ouders zijn ook gewoon mensen die zich blij en gelukkig willen voelen.

Mijn aanpak

voor hulp bij opvoeding

Ik werk met ouders vanuit een integratieve en oplossingsgerichte aanpak, omdat ik ervan overtuigd ben dat de oplossing ergens in jou, meestal vlak onder de oppervlakte ligt. Voor het grijpen als het ware, maar soms zie je dat niet, omdat de waan van de dag je blik vertroebelt. Of omdat je zo wanhopig wordt van die boze buien van je kind, of verdrietig door de angst of onzekerheid van je kind, of blijft hangen in irritaties richting je partner, dat het jou gewoon even niet lukt om je rustige verstandige jezelf te zijn.

Met kortdurende hulp bij opvoeding help ik jou of jullie zo snel mogelijk weer op weg. Want je loopt waarschijnlijk al een hele tijd rond met deze moeilijke situatie. En je hebt het vast ook druk genoeg. Daarom focussen we op datgene waar jij nu het meest last van hebt en wat jij graag als eerste zou willen oplossen. Ik luister naar je, stel vragen en geef je handvatten voor jullie specifieke situatie, want jij bent uniek en je kind is dat ook.

Twijfel je nog? Een startgesprek van 30 minuten kost niks en is geheel vrijblijvend.

Oudercoach en Opvoedcoach | Relatiecoach | Hulp bij Opvoeden

Integratieve Kindercoach-counselor en Jongerencoach-counselor

In 2021 heb ik mijn praktijk verder verbreed en begeleid ik ook kinderen en jongeren als integratieve kindercoach-counselor en jongerencoach-counselor.

Bij mij staat het kind centraal, niet de methode. Ieder mens is uniek, dus kinderen en jongeren die, door welke oorzaak dan ook, niet lekker in hun vel zitten verdienen maatwerk en geen standaard protocol.

Vanuit het motto ‘Een kind weet het, kan het en doet het!’ begeleid ik kinderen en jongeren bij hun zoektocht naar wat voor naar gevoel er van binnen zit, wat het is dat ze belemmert of zo boos maakt en welke oplossingen ze daar zelf voor kunnen vinden. Zo groeit hun zelfvertrouwen en hun trots en voelen ze zich weer blij en gelukkig.

Mijn verhaal

Ik ben in 1999 afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog. Vrij snel daarna rolde ik in het vak van procesverbetering en kwaliteitsmanagement. Daarin legde ik altijd de nadruk op het bereiken van een optimale balans tussen efficiëntie en het voldoen aan kwaliteitseisen. Mijn stokpaardje was het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk maken van complexe kwaliteitssystemen en theoretische modellen, zodat je er op een praktische manier mee kunt werken.

Oudercoach | Opvoedcoach | Relatiecoach

Dat pragmatisme heb ik altijd in me gehad en gebruik ik nu ook als coach. Nog steeds vind ik het mooi om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven. Er zijn legio methoden en modellen in coaching die allemaal hun waarde hebben, maar pas echt toegevoegde waarde als je ze kunt vertalen naar de werkelijkheid van je cliënt.

Veerkracht kun je leren

In 2013 werd ik moeder. Voor mij was het cliché meer dan waar, het is by far het allermooiste dat me ooit is overkomen. Naast alle mooie dingen, heb ik ook ellende meegemaakt. Soms was dat het gevolg van mijn eigen keuze, maar soms ook niet. Wel heb ik er in alle gevallen van geleerd dat veerkracht een eigenschap is die je aanleert en die je verder kunt ontwikkelen. En dat gelukkig zijn niet voortkomt uit je omstandigheden, maar uit hoe je met die omstandigheden omgaat.

Tevreden, blij en gelukkig

Door alle levenservaring is mijn behoefte om ouders, kinderen en jongeren te begeleiden alleen maar gegroeid. In 2019 begon ik mijn praktijk als coach – counselor en sindsdien volg ik opleidingen en trainingen om mij steeds verder te bekwamen in dit ambacht. Ik heb veel ouders zien worstelen met opvoedvraagstukken, met hun drukke leven of hun zorgen. Met kortdurende begeleiding help ik hen met andere ogen naar de situatie te kijken, en ik geef ze waardevolle tips, zodat ze grip ervaren en zich tevreden, blij en gelukkig kunnen voelen.

Mijn basis als oudercoach en opvoedcoach

Kennismaken is gratis! Meld je nu aan voor hulp bij opvoeding!

6 + 9 =